icon-arrow-right
HomeNieuws Holland Scherm zet in op hoogwaardig hergebruik

Holland Scherm zet in op hoogwaardig hergebruik

Actueel

De inzet van hoogwaardig hergebruik staat hoog in het vaandel binnen de duurzaamheidsambities van Holland Scherm.

Hergebruik bovenleidingspalen

Zo kwamen er toen het Rotterdamse Theemswegtracé in dienst werd genomen maar liefst 55 bovenleidingspalen vrij, waarna tussen commercieel manager Buizerd de Jong van Holland Scherm en innovatieleider Mees Willemsen van VolkerRail het idee ontstond om van deze bovenleidingspalen geluidsschermen te maken. Een mooi initiatief tussen twee VolkerWessels-bedrijven.

Duurzame betrokkenheid partners

Op het project vervangen geluidsschermen A10 Oost heeft Holland Scherm naast zichzelf ook alle betrokken partners bewogen om de uitvoering van dit werk zo duurzaam mogelijk aan te vliegen.

 

De glazen panelen in de geluidsschermen vanaf de Zeeburgertunnel tot aan de verbindingsweg naar de S114 zijn vervangen. Holland Scherm heeft de glazen panelen volledig hersteld, zodat de geluidsschermen veilig en betrouwbaar kunnen functioneren. Ook is geïnvesteerd in een hybride aggregaat met duurzame stroomopwekking. 

Onze specialist aan het woord

Buizerd de Jong: "Holland Scherm blijft inzetten op het maximaal verduurzamen van materieel, het maximaal hergebruiken en inzetten van alternatieve materiaalstromen, CO₂-neutraal vervoer en transport én de inzet van groene stroom. Het optimaliseren in de volledige breedte en keten van de uitvoering is essentieel voor het daadwerkelijk maken van een verschil."

 

+