icon-arrow-right
HomeNieuws Onze hybride aggregaat met duurzame stroomopwekking

Onze hybride aggregaat met duurzame stroomopwekking

Actueel

Binnen Holland Scherm ontstaan regelmatig mooie initiatieven op basis van duurzaamheid, zoals bijvoorbeeld de inzet van groene stroom.

Duurzaamheidsmaatregelen

Door de langdurige samenwerking met de gemeente Amsterdam binnen de raamovereenkomst Groot Onderhoud (ROGO) en de duurzaamheidsambities die daar gezamenlijk zijn gesteld, hebben we besloten om te investeren in een hybride aggregaat met duurzame stroomopwekking.

Onze bestaande aggregaat is omgebouwd in een nieuwe container en voorzien van drie accupakketten. De accupakketten worden opgeladen via de stroom die opgewekt wordt door zonnepanelen en windwokkels. Als er toch meer stroom nodig is, dan zorgt de aggregaat ervoor dat de accu’s weer worden opgeladen. Om daarvan de uitstoot te beperken, wordt de brandstof hiervan vervangen voor biodiesel (HVO100).

Herstel geluidsschermen A10

De complete set wordt nu voor het eerst gebruikt op het project herstel geluidsschermen A10 Oost in Amsterdam. Binnen de uitvoering van dit project zetten wij in op het maximaal verduurzamen van ons materieel, het maximaal hergebruiken en inzetten van alternatieve materiaalstromen, CO₂-neutraal vervoer en transport én de inzet van groene stroom.

 

+